Električni skejt Audi E-tron (i trotinet)

Električni skejt E-tron je sasvim novo električno vozilo koje je upravo predstavio Audi. U pitanju je električni skejt ali i trotinet. Ima četiri toča pa je zapravo i jedno i drugo, ali se vozi više kao skejt iako ima volan.

Maksimalna brzina kretanja je 20 kilometara na sat uz domet od oko 20 kilometara. Težina vozila je 12 kilograma.

Audi planira da ga pusti u prodaju tokom 2020. godine po ceni od 2.000 evra.

Kombinacija trotineta i skejta pružila je jedinstven osećaj prilikom vožnje. Umesto da stojite okrenuti ka napred, kao prilikom vožnje trotineta, položaj tela će biti bočno, kao kada vozite skejt. Za volan se samo pridržavate jednom rukom kojom i upravljate ubrzanjem i kočenjem, dok skrećete telom, odnosno naginjanjem daske, baš kao kada vozite klasičan skejt.

Druga ruka vam je slobodna i njom možete da pokazujete signale za skretanje. Audi smatra da je vožnja veoma prijatna i da podseća na surfovanje.

Baterija je ugrađena u nosač volana a mali ekran prikazuje koliko energije vam je ostalo. Prednje i zadnje svetlo su takođe tu a Audi navodi da će biti ugrađena i Bluetooth veza, kao i zaštita od krađe.

Osnovna prednost ovakvog električnog vozila i koncepta vožnje je veoma jednostavna upravljivost i mnogo lakše i dinamičnije skretanje, kao i brže reakcije, odnosno prirodniji položaj. Uz to je vrlo lagan i jednostavan za nošenje, a ideja da nezavisno električno vozilo imate u gepeku u velikoj meri utiče na mobilnost i funkcionalnost. Zamislite recimo da ne možete da nađete parking. Samo stanete negde dalje, izvadite E-tron skejt i odete na lokaciju, bez trčanja ili znojenja. Ako uz to ne razmišljate o punjenju, ceo koncept je sasvim zaokružen.

Dakle, najbolje od svega je što ćete moći da E-tron kombinujete sa autom držeći ga i puniti u gepeku. izvor: theverge

Kako se vozi električni trotinet saznajte na linku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *