Električni motori za čamce i brodove

Električni motori za čamce i brodove. Evo šta bi trebalo da znate o kupovini. Električna vozila polako ali sigurno preuzimaju primat na putevima. Tu su automobili, bicikli i trotineti, ali i autobusi pa i kamioni koji će uskoro voziti sami bez vozača.

Ali, iz nekoliko razloga električni čamci i brodovi još uvek nisu toliko zastupljeni. Iako u trupu ima više nego dovoljno mesta za teške baterije.

Za sada, jedan osnovnih problema je cena, pa kompleti koji podrazumevaju električni motor, pogonsku jedinicu za vodu, baterije i prateću elektroniku koštaju i po nekoliko desetina hiljada evra. Sa druge strane, i motori od nekoliko stotina konjskih snaga za brodove i čamce takođe nisu jeftini.

Pa, zašto nema više električnih vozila na vodi?

Električni motori za čamce i brodove

Na snimku je Marian M800 model glisera od preko 300.000 evra.

Jedan od osnovnih razloga je što postoji (često opravdani) strah od toga da ostanete bez električne baterije na vodi. Na reci to možda i nije nepremostiv problem, ali na moru itekako može da bude, pogotovo ako ste na otvorenoj vodi ili u okeanu.

Procenjuje se da je električnih brodova i jahti sada svega oko 1 posto na razvijenim tržištima.

Ipak, stvar se menja, pa kompanije koje proizvode elektro motore za brodove ostvaruju ogroman rast, čak i preko 30 posto u poslednih desetak godina.

Koje su prednosti električnog pogona za brodove?

Pre svega ušteda na energentima. Jahte su ogromni potrošači i potrošnja se meri u litrima na sat. Za sasvim prosečan gliser potrošnja na sat može da bude i nekoliko desetina litara na sat pri bržoj vožnji. Pa onda izračunajte koliko košta celodnevna vožnja. Dosta.

Struja je sa druge strane poprilično povoljna.

Takođe, električni pogon je tih.

I najvažnije ne zagađuje prirodu.

Zato, sve više kompanija svoje trajekte i komercijalne brodove za prevoz putnika na kraćim turama menja modelima sa električnim pogonom.

Električni motori za čamce i brodove – Cene

Kako izgledaju cene? Za početak, poređenje nije sasvim jednostavno zbog drugačijih karakteristika. Recimo, električni pogon za brod od 25 kW i litijum jonskih baterija visokog kapaciteta u kompletu može da se uporedi sa klasičnim četvorotaktnim motorom od 50 konjskih snaga.

Brzina okretanja elise je duplo manja, ali je zbog oblika i efikasnosti sistem 30 posto efikasniji.

Naravno, kao i kod motora na benziski ili dizel pogon i kod električnih motora je ista logika – što brže idete, manje možete da pređete.

Efikasan gliser na električni pogon će tako pri brzini od 10 čvorova za sat potrošiti 30 kilowata.

Konkretno, za prosečan ribarski brod Tracker Pro Team 175 TXW od 24.000 dolara sa ugrađenim elektro pogonom domet pri maksimalnoj brzini od 40 kma na sat biće 32 kilometra.

Gliseri imaju kapacitet od oko 150 kwh, što znači da ćete moći da se vozite bez razmišljanja nekoliko sati velikom brzinom. A to je za veliku većinu korisnika više nego dovoljno.

Električni kompleti kojima možete da zamenite klasičan pogon koštaju od 1000 dolara za 5kW. Kompletni vanbrodski motori od 20 konja su oko 3.500 evra, pa naviše. Cene se naravno menjaju brzo, kako tehnologija napreduje.

U Srbiji mogu da se kupe modeli već od par stotina evra. U pitanju su vanbrodski motori od nekoliko konja, koji su dovoljni za pogon manjih čamaca.

Više o električnim vozilika pročitajte na linku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *