Zabrana električnih trotineta u Beogradu?

Zabrana električnih trotineta u Beogradu? Mnogi mediji su ovih dana tako pisali. Da li bi trebalo da se zabrinete?

Ne.

Da li će biti promena za vlasnike trotineta.

Verovatno da, ali to bi trebalo da bude sasvim u redu.

Pre nekoliko dana je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da će Grad Beograd uputiti predlog za zakonsko regulisanje električnih trotineta i njihovo kretanje u gradu.

U ovom trenutku to nije slučaj i trotineti mogu da se koriste praktično svuda skoro bez ograničenja. Ovde možete da pročitate koji zakon se u ovom trenutku odnosi na električne trotinete.

Zabrana električnih trotineta u Beogradu?

Umesto da postavimo ovo pitanje trebalo bi da definišemo šta znači zakonsko regulasanje električnih trotineta?

Ukratko, to znači da će se znati gde oni smeju da se kreću i kojom brzinom.

Moguće je da se kreću kolovozom, trotoarom i biciklističkim stazama.

Stav Komiteta za bezbednost saobraćaja jeste da električni trotineti ne bi trebalo da se kreću trotoarom jer on pripada pešacima, kreću se brže od njih i koriste motorni pogon. U ovom trenutku broj trotineta je drastično manji od broja koji će biti za tri do pet godina. Biće sve jeftiniji, a njegove karakteristike sve brže, jače i kvalitetnije. I sadašnjom brzinom mogu da usmrte pešake. Vozač od osamdeset kilograma pri brzini od 20 kilometara na sat može ubiti nekog. Nije dobro mešati pešake i vozače trotineta”, rekao je Damir Okanović iz Komiteta.

Stav Komiteta da su električni trotineti najpribližniji biciklima i da bi se oni trebalo kretati biciklističkim stazama, a da se tamo gde ih nema, kreću kolovozom i da to budu kolovozi gde je dozvoljeno kretanje nije veće od 50 kilometara na sat. Ja kao vozač trotineta ne moram da idem trotoarom, ali šta da rade pešaci, jer oni nemaju alternativu osim trotoara. Biciklisti ukoliko smatraju da nije bezbedno, kao i vozači električnih trotineta, mogu da ne voze, ali pešaci nemaju izbora. Takođe, većina biciklista gleda gde je saobraćaj miran, biraju manje prometne lokacije. Većina njih izbegava Ustaničku, Bulevar, Ulicu Vojislava Ilića…

Ali to nije definitivno gotova stvar.

Nasuprot tome Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za bezbednost saobraćaja smatraju da bi trotineti trebalo da se kreću trotoarom. Tada bi im izvesno maksimalna brzina bila ograničena na ispo d 10 km na sat.

Na kraju, postoje i biciklističke staze i verovatno bi u oba slučaja kretanje njima bilo dozvoljeno i električnim trotinetima.

Kako je rešena vožnja električnih trotineta u drugim zemljama saznajte ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *