Vožnja električnog trotineta preko zime

Vožnja električnog trotineta preko zime je moguća, ali uz posebnu pažnju ka bezbednosti. A takođe je potrebno da znate nekoliko stvari kako bi sve prošlo sigurno i prijatno.

Vožnja električnog trotineta preko zime

Najvažnija stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju tokom zimske vožnje jeste bezbednost. Osnovni razlog su drugačiji uslovi na putu – veće su gužve u saobraćaju, slabija je vidljivost, putevi su mokri ili čak zaleđeni.

Za početak, najvažnije je da zaštite sebe.

To znači da obavezno nosite kacigu, što je savet koji uvek važi, a preko zime morate i da se obučete adekvatno. Odaberite kvalitetne jakne koje štite od vetra i vlage, ali i prekrijte kožu i zaštite je od uticaja hladnog vetra, kiše ili snega.

Ovde imate tekst o tome kako negovati kožu preko zime, gde se nalazi pregršt korisnih saveta.

Recimo za negu šaka trebalo bi koristiti kreme sa dodacima linoleinske kiseline i glicerola. Takođe, i usne se suše i pucaju, pa se preporučuju balzami.

Posle toga, obratite pažnju na uslove tokom vožnje. Ne savetujemo da vozite po snegu i ledu, dok po kiši morate da budete posebno oprezni. Neka vam gume uvek budu naduvane i važno je da budu novije kako bi prijanjale dobro na asfalt čak i po lošijim uslovima. Stare gume će proklizavati i povećati rizik od pada.

Zbog lošije vidljivosti, kraćeg dana, kiše ili magle, potrudite se da vas drugi vide, kako pešaci tako i vozači. To znači da ne nosite crnu odeću i okačite dodatno svetlo ili fluo signalizaciju oko ruke ili noge.

Na kraju, važno je da zaštitite i sam trotinet. Nikadaa ga ne ostavljate napolju po hladnom vremenu, pošto niske temperature veoma loše utiču na litijum jonske baterije. Povedite računa i da ih nikada ne ispraznite sasvim do kraja pošto ćete tako smanjiti njihov vek trajanja i kapacitet.

Ovde imate više saveta o održavanju baterija na trotinetima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *