Segway autonomni električni trotinet

Segway je upravo predstavio prvi na svetu autonomni električni trotinet. Da, u pitanju je pametno vozilo koji može samo da se kreće po gradskim ulicama.

Segway autonomni električni trotinet

U pitanju je model KickScooter T60 koji je javnosti pokazan u Pekingu pre nekoliko dana. Novi Segway električni trotinet je opremljen veštačkom inteligencijom koja omogućava autonomnu vožnju u kombinaciji sa mapama i GPS prijemnikom kao i brojnim senzorima.

Koncept je vrlo jednostavan i namenjen je pre svega servisima i kompanijama za iznajmljivanje električnih trotineta.

Evo kako bi sve trebalo da funkcionište.

Uz pomoć aplikacije na telefonu iznajmljite električni trotinet i platite. Možete da ga preuzmete na jednoj od stanica za punjenje po gradu, ali sada ćete moći i da tražite da trotinet dođe do vas.

Kada završite sa vožnjom, ostavite električni trotinet bilo gde i on će se sam vratiti do najbliže stanice za punjenje.

Zamislite samo ovo: sedite na kafi i treba da odete na poslovni sastanak. Pozovete trotinet, odvezete se i ostavite ga na ulici.

Da, revolucija je pred nama i znači da neće biti saobraćajnih gužvi, zagađenja vazduha ali ni potrebe za posedovanjem automobila.

Ovim konceptom se dodatno smanjuju troškovi za prikupljanje i razvoženje trotineta po gradu, što je jedan od najvećih ekoloških problema ovih vozila. Dakle, sve postaje dodatno ekološki prihvatljivo i efikasno.

Segway KickScooter T60 električni trotinet je opremljen senzorima i kamerama pa će lako uočiti objekte i ljude na putu. Pored toga što će imati sposobnost autonomnog kretanja po gradu, moćićete i da dajinski upravljate trotinetom. Kako bi vozilo moglo samo da se kreće, napred su dva točka čime je rešen problem ravnoteže kod autonomne vožnje, a ovaj koncept će i putnicima pružiti dodatnu stabilnost i sigurnost, što je uvek pohvalno.

Novi model bi trebalo da bude u prodaji 2020. godine po ceni od 1420 dolara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *