Održavanje električnog trotineta

Održavanje električnog trotineta je, iako ne deluje tako, neverovatno jednostavno i to je jedna od osnovnih prednosti ovih vozila koja polako ali sigurno osvajaju gradove sveta pa i Srbiju.

Doduše, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da znate i koje će vam pomoći da vaš električni trotinet radi i duže i bolje. A i brže. Kada smo kod toga, ovde imate najbrže električne trotinete na svetu.

Verovatno najžvaniji i najosetljiviji deo na modernim električnim trotinetima je baterija. I njoj bi trebalo posvetiti posebnu pažnju kako bi trajala što duže, odnosno, kako joj se kapacitet ne bi smanjio tokom korišćenja.

Održavanje električnog trotineta – baterija

Baterije na svim električnim trotinetima danas su litijum jonske. One donose visoke performanse i kapacitet uz malu težinu i zapreminu. Tehnologija je poprilično uznapredovala poslednih godina i baš zbog efikasnih baterija električni trotineti su postali tako lagani i brzi.

Međutim, sve baterije imaju svoj vek trajanja koji će se lako uočiti. Vaš trotinet će imati manji domet a možda i brzinu.

Da biste povećali radni vek baterije na električnom trotinetu evo šta možete da uradite.

Odmah na početku trebalo bi da znate da formiranje baterije nije potrebno. Nekada davno nikl metal hibrid baterije su morale da se formiraju i za njih se preporučivalo da ih punite i praznite do kraja što će češće moguće.

Sa litijum jonskim baterijama to nije slučaj. Naprotiv.

>>> Xiaomi Mi m365 električni trotinet – Iskustva korisnika

Većina kvalitetnih litijum jonskih baterija ima životni ciklus od 500-1000 ciklusa punjenja. Ciklus punjenja uključuje punjenje baterije od 100% -0% -100%. Dakle, svaki put kada je napunite i ispraznite do kraja potrošili ste jedan ciklus. Ali ako je često dopunjujete po malo NISTE.

odrzavanje-električnog-trotineta

Idealno bi bilo da bateriju držite uvek između 40 i 80 posto. Zato probajte da sprečite prekomerno punjenje uz pomoć KERS (Kinetic Energy Recovery System) trotineta, koji će kočenje pretvarati u energiju. Istraživanja su dokazala da zaustavite punjenje baterije na oko 90%.

Takođe radna temperatura trotineta u velikoj meri utiče na životni vek baterija a ekstremni uslovi, bilo topli bilo hladni će biti pogubni po bateriju, često nepovratno.

Dakle, izbegavajte da vozite vaš električni trotinet po najtoplijim i najhladnijim danima ako je to moguće. Većina proizvođača u uputstvu navodi temperature za koje je trotinet predviđen i probajte da poštujete preporuke.

Najvažnija stvar kod čuvanja baterije je da nikada ne dozvolite da se isprazni sasvim do kraja i tako je ostavite danima. To je bukvalno prečica da je zauvek upropastite.

Veoma važna stavka je i punjač električnog trotineta. Baš uvek, uvek koristite samo punjač koji ste dobili uz trotinet ili zvaničnu zamenu. Baterije električnih trotineta imaju različite krakteristike pa korišćenje punjača drugih skutera, ili onih nekvalitetnih može da dovede do trajnog oštećenja i baterije i elektronike vozila.

Održavanje baterija na električnom trotinetu je slično kao i onih na modernim telefonima a ovde možete da pronađete još saveta.

Posle baterije, najosetljiviji delovi svakog električnog trotineta su oni pokretni, a to su pre svega gume i motori, kao i sistem upravljanja. Ne zaboravite ni na sistem kočenja koji se takođe troši tokom vožnje.

Održavanje električnog trotineta – Gume i kočnice

Velika većina električnih trotineta ima pneumatske točkove, odnosno unutrašnju gumu na naduvavanje i čvrstu spoljašnju gumu. E pa spoljašnja guma na električnom trotinetu se troši, baš kao i one na biciklima ili automobilima. Da biste im produžili vek trajanja vodite računa o pravilnom pritisku. Tvrde gume će uglavnom trajati duže. Naravno, zadnja guma će se obično trošiti brže i to je normalno. Vek trajanja guma zavisi i od stila vožnje. Ako kočite intenzivno i često, brže ćete potrošiti i gume i kočnice.

Električni trotineti imaju različite metode kočenja, a većina ima disk kočnice. Pločice će se vremenom istrošiti i biće im potrebna zamena. To ćete prepoznati po sve slabijem kočenju i potrebnom jačem pritisku na ručice.

Na kraju!

Vodite računa i o vodi, odnosno u kojoj meri je vaš električni trotinet predviđen za kvašenje. Ako je moguće izbegavajte kišu i ostavljanje vozila na suncu. Držite ga čistim i redovno proveravajte njegovo stanje poput pritiska guma i stanja baterije.

Kako bezbedno voziti trotinet u Srbiji?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *