Novi zakon za električne trotinete u Beogradu

Izgleda da se sprema novi zakon za električne trotinete u Beogradu. Kao i većina evropskih gradova, Beograd je dočekao revoluciju električnih trotineta poprilično nespremno. Tako se polako svuda njihova vožnja i upotreba reguliše i na neki način ograničava kako bi se sačuvali i pešaci i vlasnici trotineta.

Ali to je normalno i ne bi trebalo da paničite.

Zakon za električne trotinete u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je rekao da je gorući problem nedostatak regulative kao i da se mnogi građani žale na električne trotinete i da će Grad Beograd uputiti predlog za zakonsko regulisanje korišćenja električnih trotineta.

Vesić je istakao da je sada paradoksalna situacija u Beogradu. “Ako vozite bicikl treba vam kaciga, ako vozite motor morate takođe morate da imate kacigu i položeno za motor, a ako vozite trotinet ne treba vam ništa.”

„Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka”, objasnio je zamenik gradonačenlika.

„Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da će vas neko udariti. Pa oni nemaju ni zvonce“, dodao je Vesić za Alo.

Kakva je sada situacija i kako da bezbedno vozite električni trotinet u Beogradu saznajte na linku. A ovde imate pravila za vožnju električnih trotineta u drugim zemljama i gradovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *