Moova električni trotinet

Moova električni trotinet stiže na ulice Beograda. I biće to prvi srpski električni trotinet.

Još uvek ne znamo puno toga o projektu, ali na osnovu informacija sa interneta imamo par zanimljivih informacija.

Moova električni trotinet se pravi u Beogradu i dizajn prototipa deluje veoma minimalistički i atraktivno na prvi pogled.

Baterija je ugrađena ispod gazišta, baš kao kod recimo planetarno super popularnog Xiaomi Mi M365 modela. Ali pazite ovo. Kupci će moći sami da biraju veličinu odnosno kapacitet baterije, pa samim tim i domet električnog trotineta što je vrlo zgodno rešenje. Moova navodi da će biti moguće ostvariti razdaljinu i domet od neverovatnih 100 km samo jednim punjenjem.

Gume će imati 10 inča, što je odlično pošto veće gume znače i više stabilnosti uz udobniju vožnju. Kočnica će biti disk na zadnjem točku.

Moova električni trotinet biće kompletno napravljen od aluminijuma a njegova konstrukcija će omogućiti nosivost od 150 kilograma.

Zanimljivo je da će Moova moći da se konfiguriše po želji kupaca, što uključuje neke od dimenzija, visinu volana, domet baterije i jačinu motora. A to je jedinstven pristup na tržištu električnih trotineta i to ne samo u Srbiji. Naravno, moćićete i da birate boju.

Na osnovu fotografija prototipa čini se da svetlo neće biti ugrađeno fabrički, a izgleda i da nožna kočnica neće biti deo konstrukcije. Takođe, čini se da neće biti ni predviđeno sklapanje trotineta. Ipak, ovo su nezvanične informacije na osnovu fotki prototipa i najbolje bi bilo da sačekamo konačno predstavljanje konačnog proizvoda.

Ne znamo cene za sada, ali bi trebalo da se pojave u prodaji već u septembru 2019. A ispod pogledajte i kako izgleda vožnja po ulicama Beograda. Moova električne trotinete možete da pratite i preko Facebooka i Instagrama.

Pročitajte kako će zakonom biti regulisana vožnja električnog trotineta u Beogradu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *