Kako ubrzati električni trotinet Xiaomi Mi M365

Kako ubrzati električni trotinet Xiaomi Mi M365? Vrlo jednostavno, ako zaista to želite da uradite. A verovatno NE želite.

Evo zašto.

Električni trotineti su napravljeni tako da optimalno koriste ugrađene komponente. To znači da će regularno opterećenje motora, baterija, ali i kočnica i drugih delova biti u skladu sa dizajnom. Ali, prilikom većih brzina, dolazi do većeg zagrevanja i povećava se rizik da će neka od komponentni otkazati. Motor i baterije su pod većim opterećenjem, baš kao i kočnice. One su napravljene za deklarisane maksimalne brzine i na kraju nije bezbedno voziti “hakovan” električni trotinet.

Takođe, velika većina električnih trotineta ima elektronsko ograničenje brzine od 25 kilometara na sat. I to je sasvim dovoljno, pošto je oko 4 puta brže od ljudskog hoda. Za sve destinacije u gradu, 25 km na sat je više nego dovoljno brzo. Sve brže od toga može da bude rizično i po vas i po druge učesnike u saobraćaju i pogotovo pešake.

Ni to nije sve.

Ukoliko hakujete vaš električni trotinet i promenite mu karakteristike izgubićete garanciju. Takođe, postoje i različite verzije istog električnog trotineta pa postoji šansa i da upropastite ceo uređaj u pokušaju da ga ubrzate.

Dakle, naš savet je da to NE RADITE.

Ukoliko ipak želite da isprobate ubrzavanje električnog trotineta evo kako se to radi.

Kako ubrzati električni trotinet – Xiaomi Mi M365

Kao primer za ubrzanje električnog trotineta uzećemo najpopularniji model na svetu pa i u Srbiji – Xiaomi Mi M365.

Da biste skinuli ograničenje brzine od 25 km na sat potrebno je da promenite firmware vozila, odnosno osnovni program koji određuje sve karakteristike uređaja i omogućava njegov rad.

Postoje brojne firmware verzije, a čak možete da napravite svoju i sami odredite maksimalne brzine i druge karakteristike. Što u nekim situacijama može da bude i korisno. Ako recimo želite da promenite brzinu aktiviranja motora ili KERS kočnice.

Ovaj sajt vam omogućava upravo to. Kada odredite sve karakteristike samo skinite novi, prilagođen firmware.

Da biste ga ubacili u trotinet trebaće vam android telefon i aplikacija. Mnogi koriste recimo M365 freedom, mada ima još rešenja. I na linku iznad imate i preporučuni app.

Instalirajte je na telefon ili tablet i povežite se preko Bluetooth veze sa električnim trotinetom. Odaberite koji firmware želite da aktivirate. Aplikacija će posle par minuta ubaciti novi firmware i vaš električni trotinet bi trebalo da dobije nove karakteristike. Pre toga proverite da li se firmware koji planirate da koristite odnosi na tačnu verziju vašeg trotineta, da li ima jedan ili dva osigurača i kada je proizveden. Sve su to važni podaci i ako promašite možete da uništite vozilo.

Takođe, ne zaboravite da veća brzina znači manji domet električnog trotineta, a verovatno i životni vek baterija ali i celog vozila.

Dakle, naš savet je da to zaista ne radite. Ako ipak to uradite, znajte da mi ne snosimo odgovornost ni za vas, ni za garanciju vozila i eventualnu štetu. Naravno, savet je da uvek vodite računa o bezbenosti vožnje električnog trotineta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *