Hyundai električni trotinet

Hyundai električni trotinet stiže na tržište i donosi neke zanimljive inovacije. Hyundai nije prva auto kuća koja je napravila e-trotinet, a već smo videli da su se u tome oprobali BMW, Seat i Skoda na manje ili više uspešne načine.

Pisali smo i o Audi električnom skejtu.

Hyundai električni trotinet

Ipak, Hyundai električni trotinet je uspeo da bude na neki način jedinstven pošto je njegova uloga da vam olakša gradski transport u kombinaciji sa kolima. Ideja je da veće destinacije prelazite automobilom, onda se uparkirate tamo gde je zgodno i iz gepeka izvadite električni trotinet. Vozite se po gradu, a ako je potrebno brzo i lako ga sklopite i kao torbu nosite sa sobom. Ideja uopšte nije loša i definitivno bi mogla da predstavlja budućnost.

To znači da se Hyundai skuter sklapa i ubacuje u automobil ge se i puni tokom vožnje kola. Hyundai trotinet ima samo 7.7 kilograma, što je otprilike duplo manje od proseka. Na ekranu se prikazuje brzina i status baterije. Ugrađena su čak i svetla.

Maksimalna brzina trotineta je 20 kilometara na sat, što nije mnogo, ali je više nego dovoljno za gradske vožnje i kao dopuna za vožnju kolima.

Hyundai navodi da će domet biti 20 kilometara zahvaljujući bateriji od 10.5 Ah, što je sve manje više u standardu.

To je sve što za sada znamo na osnovu zvaničnog saopšenja.

Hyundai je predstavio i kratki video iz koga može da se zaključi da će električni trotinet imati nosač za telefon. Točkovi su nešto manji, ali je prednji izgleda opremljen suspenzijom za udobniju vožnju. Dizajn je sasvim sveden a trotinet će se lako sklapati i to višestruko čime će njegov transport ali i nošenje u rukama biti znatno olakšani.

Cena i dostupnost još uvek nisu objavljeni a u video snimku iznad možete da vidite kako sve izgleda u praksi. izvor: electrec

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *