Električni trotineti za decu

Električni trotineti za decu su definitivno jedna od najpoželjnijih stvari koje možete da im kupite. I sigurni smo da će se klinci obradovati. Samo, ne bi trebalo da odete u prvu prodavnicu i potrošite par stotina evra tek tako. Postoji nekoliko razloga za to kao i činjenica koje bi trebalo da znate pre kupovine.

Električni trotineti za decu

Prvo i najvažnije u čemu mnogi roditelji greše jeste činjenica da električni trotineti nisu baš idealna igračka za decu.

Zašto, sigurno se pitate?

Zato što su električni trotineti pre svega prevozno sredstvo, a ne sredstvo za rekreaciju. Zato što na njima zapravo samo stojite i ne rekreirate se. Ne možete da se umorite i zadišete vozeći električni trotinet.

A za psihofizički razvoj dece, i naravno njihovo zdravlje, fizička aktivnost je veoma važna. Dakle, deca bi trebalo da trče, kreću se, voze bicikl ili običan trotinet, penju se po drveću… a sve to neće raditi ako samo stoje na električnom trotinetu.

Dakle, nemojte im kupovati električni trotinet ako će njega voziti umesto bicikla.

Sa druge strane, ako im kupujete električni trotinet kao prevozno sredstvo, onda to možda i nije loša ideja.

Ipak i tada bi trebalo da povedete računa o nekoliko stvari.

Birajte modele električnih trotineta koji su napravljeni za decu a ne za odrasle. Oni su manji pa i lakši, sporiji i bezbedniji. Uz to su i jeftiniji, pa nećete pasti u očajanje ako ga vaši klinci izgube, pokvare ili polome.

Maksimalna brzina električnog trotineta za decu ne bi trebalo da bude veća od 15 km na sat, a možda i niža. To je i dalje oko 3 puta brže od hodanja, što je više nego dovoljno.

Električni trotineti za decu – Bezbednost

 

 

View this post on Instagram

 

Who will be your Voi buddy this weekend? ❤️ #scootertroopers 📸 @e.nyhlin

A post shared by Voi (@voiscooters) on

Obavezno vodite računa o bezbednosti dece. Pre svega mislimo na kacigu, koja je apsolutno neizostavni deo opreme za električne trotinete, kako dece tako i odraslih.

Ponuda kaciga za decu je više nego dobra. Cene se kreću već od oko 2000 dinara pa na više i obavezno proverite da li kaciga ispunjava bezbednosne sertifikate. Ako je kupujete u velikim prodavnicama ne morate da brinete. Ne savetujemo da kacigu kupujete u prodavnicama kineske robe, kao ni preko oglasa niti polovne. Kacige imaju rok trajanja i zato nikada ne kupujte polovne.

Štitnici za kolena i laktove mogu da budu dobra ideja, pogotovo prilikom učenja vožnje. Ovde možete da oktrijete kako se vozi električni trotinet.

Ne zaboravite i na svetla koja će olakšati uočavanje, čak i po pešačkim stazama. Takođe, bilo bi dobro da deca koja voze brze električne trotinete imaju upadljivu odeću, recimo fluo prsluke.

Sve to će učiniti vožnju sigurnijom.

Naravno, ne zaboravite da sa vašim mališanima popričate i o kulturi vožnje. To znači da bi trebalo da budu oprezni, da poštuju pešake, ali i drugu decu, da se ne trkaju i da voze bezbedno brinući o sebi i drugima.

Električni trotineti za decu – Ponuda i cene u Srbiji

Ponuda električnih skutera za decu u Srbiji nije previše bogata i svoji se na nekoliko modela. Tu su kineski OEM proizvodi koje domaći uvozniji brendiraju, neproverenog kvaliteta. Tu je ponuda preko oglasa, sa često problematičnom garancijom. A postoji i nekoliko Razor modela. U pitanju je proverena kompanija, sa velikim iskustvom u proizvodnji dečijih električnih trotineta pa pogledajte šta nude. Cene nisu prevelike, a kvalitet je dobar. Ovde imate iskustva korisnika o Razor modelima električnih trotineta.

Dakle, da li da deci kupite električni trotinet?

Ako ga koriste kao prevozno sredstvo onda da.

Ako ne, onda bi bolje bilo da voze bicikl, penju po drveću ili guraju klasične trotinete. Tada ne. Bolje im kupite novi bicikl.

Ukoliko po ceo dan gledaju ekrane telefona i tableta, a električni trotineti će biti način da izađu napolje, onda to takođe možda nije loša ideja. Ali sledeći korak bi trebalo da vam bude da ih motivišete da pređu na bicikle i druge fizičke aktivnosti zbog kojih će se i zadihati ponekad… image: razor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *