Električni trotineti proleće, leto 2020 – Cene, iskustva, zakoni u Srbiji

Električni trotineti će za proleće, leto 2020 u Srbiji biti poprilično popularni. Evo ih cene, iskustva i zakoni u Srbiji.

Električni trotineti proleće, leto 2020 – Zakon u Srbiji

Zakon u Srbiji ne reguliše električne trotinete još uvek. Iako su tokom prošle sezone zvaničnici najavljivali da će zakon preciznije odrediti pravila za vožnju električnih trotineta, još uvek nije donesen pa to znači da će važiti ista pravila kao i do sada. Odnosno to znači da nema jasnih pravila.

U Srbiji možete da vozite električni trotinet bez ograničenja ali uz poštovanje pravila saobraćaja, bezbednosti pešaka i drugih učesnika u saobraćaju. Ne smete da ugrožavate ni sebe ni druge. Savet je da električne trotinete vozite po stazama za bicikliste i to ne brže od 25 kilometara na sat. Kada vozite među pešacima ne vozite brže od 6 km na sat, odnosno brzine hoda.

Električni trotineti u Srbiji – Cene i ponuda

Cene i ponuda električnih trotineta se po svemu sudeći nije mnogo promenila.

Ovde imate tekst o iskustvima korisnika najpopularnijih modela.

Naravno, Xiaomi Mi M365 će i tokom sezone proleće, leto 2020 biti među najpopularnijima. Njegova cena je i dalje nešto više od 50.000 dinara u prodavnicama i nešto manje preko oglasa.

Tu je još nekoliko popularnih modela električnih trotineta koji se mogu pronaći u Srbiji. Ipak, vodite računa o garanciji i kvalitetnu. Ovde imate vodič za kupovinu električnog trotineta.

Ono što bi trebalo da znate jeste da će zbog epidemije corona virusa u Kini biti moguće nestašice i kašnjenja u isporukama različite robe pa možda i električnih trotineta. Proizvodnja je u mnogim fabrikama već obustavljena baš kao i transport. Zato postoji realna mogućnost da ne bude dovoljno električnih trotineta u ponudi za proleće, leto 2020. Već sada recimo Xiaomi Mi nema na lageru svoj najpopularniji model u Srbiji. Dakle, ako želite da za ovu godinu nabavite električni trotinet to bolje uradite što pre, odnosno pre nego što drugi počnu da razmišljaju o tome, a robe možda neće biti dovoljno na vreme.

Bezbedna vožnja električnog trotineta

Bezbedna vožnja trotineta je presudna. Naravno, nošenje kacige je obavezno. Kupite novu i kvalitetnu kacigu koja je baš namenjena za vožnju.

Preporuka je da ne vozite kolovozom i da ako vozite među pešacima ne prekoračujete bzinu hoda. Idealno bi bilo da vozite biciklističkim stazama i to do brzine od 25 kilometara na sat što je i ograničenje u mnogim zemljama.

Ovde imate tekst u koje je detaljno objašnjeno kako bezbedno voziti trotinet.

Na kraju, pre kupovine električnog trotineta savetujemo da isprobate vožnju. To ćete najlakše uraditi ako za par stotina dinara iznajmite vozilo i lepo se provozate po gradu i vidite da li vam se dopada ili ćete u panici odustati posle 10 minuta.

Evo gde i po kojoj ceni:

Iznajmljivanje električnog trotineta Beograd
Iznajmljivanje električnog trotineta Novi Sad

Verovatno bi već od ove sezone 2020 trebalo da počne da radi aplikacija za iznajmljivanje trotineta u Beogradu Helbiz.

Ona radi tako što instalirate aplikaciju na mobilni telefon i možete da uzmete trotinete koji će se nalaziti širom grada a na mapi na telefonu vidite gde se vozila nalaze. Kada završite ostavite električni trotinet gde god želite. Plaćanje je karticom preko aplikacije.

Na kraju ne zaboravite i vodič –  kako se vozi električni trotinet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *