Električni trotineti kako izbeći nesreće

Električni trotineti kako izbeći nesreće? Verovatno se bar na trenutak zapitao svako ko je kupio ili bar planirao kupovinu. Ili možda planirao iznajmljivanje električnog trotineta.

E pa sada znamo kako da vozite bezbednije, odnosno znamo i šta je recept za nesreće i povrede prilikom vožnje električnog trotineta.

Električni trotineti nesreće

Novo istraživanje čiji rezultati su objavljeni ove nedelje otkrilo je da su najveći faktori rizika vožnja električnog trotineta pod dejstvom alkohola i vožnja bez kacige.

Istraživanje je sprovedeno u Kaliforniji gde verovatno ima najviše električnih trotineta po čoveku na celom svetu je analiziralo podatke iz bolnica i povrede nastale tokom vožnje električnog trotineta.

Između 1. septembra 2017. i 31. oktobra 2018. 103 pacijenta je potražilo pomoć lekara zbog povreda nastalih na električnim trotinetima. Većina je imala frakture udova ili lica, a 20 posto je imalo unutrašnje krvarenje i povrede unutar lobanje. Nešto manje je zadobilo povrede bez krvarenja.

Srećom, velika većina povreda je lako tretirana i 90 posto ljudi je pušteno na kućno lečenje već prvog dana.

Ima još zanimljivih podataka do kojih su došli naučnici.

Čak 65 posto povređenih su bili muškarci i 98 posto njih nije nosilo kacigu. Polovina povređenih je bilo pod dejstvom opijata.

Dakle najbolje što možete da uradite (i morate ako ste bar malo pametni) da biste se zaštitili tokom vožnje trotineta jeste da nosite kacigu. Drugo pravilo je da ne vozite pod uticajem alkohola ili narkotika.

I u velikoj meri ste povećali šanse za bezbednu vožnju. Istraživanje je objavljeno u magazinu Trauma Surgery and Acute Care Open.

Mi dodajemo još tri pravila:

  • uvek, baš uvek držite električni trotinet sa dve ruke
  • ne pokušavajte da se spuštate niz stepenice ili da se penjete uz ivičnjake električnim trotinetima
  • uvek poštujte saobraćajna pravila

Kako će električni trotineti biti regulisani zakonom pročitajte ovde.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *