Da li su električni trotineti legalni

Da li su električni trotineti legalni? Ovo je pitanje koje sve češće čujemo. I situacije nije sasvim jednostavna i sugurno će doći do brojnih promena u mesecima i godinama pred nama.

Evo kakva je sada zakonska regulativa u Srbiji i drugim zemljama.

Da li su električni trotineti legalni u Srbiji

U Srbiji u ovom trenutku ne postoji zakon koji prepoznaje električne trotinete kao vozila koja je potrebno bosebno regulisato. Zapravo, tako je još uvek u mnogim zemljama, pošto su električni trotineti poprilično nov izum a njihova popularnost je tek od nedavno bukvalno preplavila gradove i ulice.

Što se tiče Srbije, to znači da uz određene mere opreza smete da vozite trotinet. Dakle, ne smete da ugrožavate ni sebe ni druge, morate da poštujete sobraćajne propise. Takođe, stručnjaci savetuju da je u ovom trenutku najpreporučljivije električne trotinete voziti po stazama za bicikliste. Uskoro se očekuju novi propisi koji će regulisati i kretanje kao i vožnju elekričnim trotinetima. Preporuka je i da kada vozite među pešacima to ne bude brže od 6 km na sat, odnosno brzine hoda.

Ovde imate još o bezbednoj vožnji električnih trotineta u Srbiji.

Da li su električni trotineti legalni u Evropi

Nedamo smo čuli svet da je grad Milano privremeno zabranio kompanijama koje iznajmljuju električne trotinete rad. Ali, samo dok se ne donesu novi propisi koji će odrediti pravila korišćenja. Dakle, mera je privremena i naravno da niko neće zabranjivati električne trotinete, već samo regulisati njihovu upotrebu.

Inače, u Italiji električni trotineti uredbom iz ove godine mogu da se voze po pešačkim zonama, kao i na biciklističkim stazama, kao i na kolovozu ali ako je brzina ograničena na 30 kilometara na sat. Dakle, po centrima gradova, što ima smisla.

Ranije je Milano odredio da kada se električni trotineti kreću među pešacima njihova brzina ne sme da bude veća od 6 kilometara na sat. Što je takođe logično.

Nemačka je nedavno najavila nove propise koji određuju da za vožnju električnog trotineta mora da se ima najmanje 14 godina i da njihova brzina ne sme da prelazi 20 km na sat. Dozvoljena je vožnja po biciklističkim stazama, ali ne i pešačkim zonama. Električni trotineti moraju da budu osigurani kao mopedi ili električni bicikli. Takođe, potrebno je da i trotineti imaju svetla i kočnice.

Mnoge zemlje u Evropi su već donele nove zakone koji se odnose na električne trotinete.

Francuzi planiraju da uvedu određena ograničenja u turističkim destinacijama, odnosno od ovog septembra bi trebalo da se voze samo po biciklističkim stazama i po putevima.

Norveška i Švedska su ograničile brzinu kretanja na 20 kilometara na sat, a Belgija je nedavno povećala sa 18 na 25.

U Holandiji su električni trotineti u istoj grupi kao mopedi i minimum za vožnju je 16 godina uz dozvolu, dok na vozilu mora da se nalazi i registracija.

U Britaniji nije dozvoljena vožnja po putevima, ali rade na novim pravilima.

Što se tiče Severne Amerike, sve zavisi od države do države pa čak i gradova.

Recimo, Los Angeles je grad u kome su dozvoljeni i smatra se da su upravo sa Istočne obale i počeli da se šire po svetu. Tu ima i najviše kompanija za iznajmljivanje električnih trotineta.

New York planira da ih reguliše i vožnju učini legalnim, ali je problem zbog velikih gužvi i puno pešaka na Menhetnu.

Da-li-su-elektricni-trotineti-legalni

U Kanadi takođe sve zavisi od pravila u provincijama, ali su recimo u toku i testiranja postojeće regulative, na primer u Kalgariju.

U Japanu je za sve e skutere koji idu 9 km na sat ili brže (što su svi) potreba dozvola i registracija i moraju da ispunjavaju tehničke uslove. Slično je i u Kini gde vlasnici moraju da ih registruju. Ipak, najavljene su neke promene.

U Dubaiju su kompanije koje iznajmljuju električne trotinete zabranjene, ali privatni korisnici smeju da ih poseduju i voze.

Zašto su električni trotineti problem možete da pročitate ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *