Aplikacija za iznajmljivanje trotineta u Beogradu

Aplikacija za iznajmljivanje trotineta u Beogradu će uskoro početi da radi. Nju razvija kompanija Helbiz i već do kraja novembra 2019 svoje usluge, odnosno iznajmljivanje trotineta, će ponuditi i u Srbiji a prvo u našem glavnom gradu.

Helbiz će i ove primeniti isti princip kao i u drugim gradovima gde već rade, pre svega u u Španiji i Italiji iako se šire i na američko tržište.

Aplikacija za iznajmljivanje trotineta u Beogradu – Kako radi?

Tako što instalirate aplikaciju Helbiz (Google Play, App Store) na mobilni telefon i povežete nalog sa vašom plarnom karticom. Odmah posle toga možete da iznajmljujete električne trotinete. U aplikaciji možete da vidite mapu sa lokacijima dostupnih trotineta u vašoj blizini. Kada pronađete slobodan trotinet, iz aplikacije skenirate QR kod koji se nalazi na volanu trotineta, on se otkučava i posle toga možete da se vozite. Kada završite, potrebno je da trotinet odložite bezbedno i uočljivo, slikate ga i završili ste vožnju, možete da odete. To znači da ne možete da ga parkirate na red ulice, tamo gde smeta ljudima i slično…

Aplikacija će vam sama naplatiti određenu cifru na osnovu vremena koje ste koristili trotinet a Helbiz najavljuje da će cene iznajmljivanja električnih trotineta biti povoljne i pristupačne većini građana u Srbiji.

U prvoj fazi u Beogradu će biti dostupno 150 trotineta za iznajmljivanje. Taj broj će se u skladu sa potražnjom prilagođavati tokom vremena.

Ono što Helbiz razlikuje od drugih servisa i aplikacija za iznajmljivanje trotineta jeste da su „dockless“, odnosno da nema tačno određenih mesta gde se trotineti uzimaju i vraćaju. Dokle god ga ostavite na bezbednom mestu koje vama odgovara to bi trebalo da je u redu.

Kako bezbedno voziti trotinet u Beogradu, možete da otkrijete na linku.

A više o temama pročitajte na ovim linkovima:

Iznajmljivanje električnih trotineta u Beogradu

Iznajmljivanje električnih trotineta u Novom Sadu

A ovde možete da vidite i zanimljiv intervju sa Nemanjom Stančićeć, CTO kompanije Helbiz:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *