Xiaomi električni bicikl Himo C16

Xiaomi električni bicikl se zove Himo C16. I pomislićete da su zaboravili jednu nulu, pošto novi model košta svega 284 dolara. Da, svega nešto više od dvesta dolara, što je višestruko niže od najjeftinijih električnih modela na tržištu.

Kineska kompanija je prošle godine predstavila svoj prvi električni bicikl Himo V1, ali novi model ima potencijal da pokori svet, baš kao što je to uradio i Xiaomi Mi M365 električni trotinet.

Xiaomi električni bicikl Himo C16

Novi električni model je zapravo nešto između gradskog bicikla i mopeda. Tu su pedale, dok se velika baterija nalazi ispod sedišta. Motor je na zadnjem točku.

Zanimljivo je da je tu i sedište za drugu osobu, što više podseća na moped a manje na bicikl. Drugi putnik će čak imati mesto i za noge, baš kao kod skutera i motora.

Baterija od 48v može da se menja, a njen domet je više nego dobrih 75 kilometara kada je na biciklu jedan putnik, odnosno 55 kilometara sa dva čoveka.

Maksimalna brzina je 25 kilometara na sat. Odnosno u pitanju je maksimalna brzina koju će vam obezbediti električni pogon. Ako želite da brže okrećete pedale, niko vas ne sprečava. Ovo je prilično standardno rešenje na svim električnim trotinetima i tiče se bezbednosti ali i zakonske regulative u mnogim zemljama koja upravo na 25 km na sat ograničava kretanje vozila za koja vam ne treba dozvola.

Ugrađena su prednja i zadnja svetla koja se napajaju iz velike baterije, a pozicija je dobra i upadljiva.

Kočnice su doboš i nalaze se na oba točka. Diskovi jesu bolje rešenje za kočnice, ali za 284 dolara ne možete da očekujete sam vrh ponude. Tu je čak i prednja suspenzija za udobniju vožnju.

Na volanu se nalazi mali ekran gde ćete moći da saznate brzinu, nivo asistencije električnog pogona, stanje baterije i podatke o pređenim kilometrima.

Xiaomi električni bicikl Himo C16 dolari u beloj, crnoj i sivoj boji a prodaja počinje 19. septembra u Kini. Još uvek se ne zna kada će i da li biti u ponudi na drugim tržištima.

Ipak, čak i ako ne bude u zvaničnoj prodaji moćićete da ga poručite na AliExpress skoro sigurni već ove jeseni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *