Test: Električni bicikl Scott E-Sub Active

Scott E-Sub Active je jedan od najboljih električnih bicikala koji može da se kupi u domaćim prodavnicama.

Suntour NEX-E25 DS QR viljuška i Shimano Acera T3000 menjač od devet brzina su glavne specifikacije, koje prati i druga Shimano oprema poput kočnica i ručica. Težina bicikla je čak 23 kilograma, ali to je cena velike baterije.

Osnovne karakteristike podrazumevaju i dosta klasičan alu ram na kome se nalaze uočljiva elektronika sa baterijom i motorom koju je napravio Bosch.

Motor je u ramu a baterija iznad pedala, što je dosta standardno rešenje kod većine modela. Na sredini vola je ekran sa tasterima za kontrolu režima rada ali i obaveštenja o vožnji.

Na vama je da odaberete jedan od četiri moda rada:Eco, Tour, Sport i Turbo moda, a svaki od njih će povećavati snagu i brzinu. I ne morate ništa drugo da radite.

Scott E-Sub Active nije od modela koji će se kretati uz pomoć elektro motora kada pritisnete taster. Da biste dobili pomoć moraćete da okrećete pedale.

Odnosno, bicikl i Bosch elektronika će otkriti da vam je potrebna asistencija motora koji će vam olakšati pedalanje recimo na uzbrdicama. Primetno je i lakše kretanje i brže startovanje. Za trenutak ćete voziti preko 20 kilometara na sat.

Proizvođač ističe da različiti senzori i prateći procesor prati više od 1.000 merenja svake sekunde zbog čega je odziv bicikla na situaciju adekvatan i brz.

Iskustvo je pokazalo da će najvažnija biti pomoć na usponu. Takođe, brojna istraživanja su pokazala da je veća šansa da ćete sesti na bicikl ako je u pitanju model sa elektro motorom. Jednostavno, biće vam lakše da savladate prepreke.

Idealan je i za odlazak na posao ili do grada, a ne samo za rekreativne vožnje. Kako će vam teške deonice biti lakše nećete morati da se previše umarate i znojite.

Motori će se inače automatski isključiti kada dostignete 25 kilometara na sat, a otprilike tu negde je i limit brzine zbog samo devet brzina, odnosno samo jednog menjača.

Jedina zamerka je cena koja nije mala. Ponudu Scott električnih modela pogledajte na Planetbike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *