Harley-Davidson električni bicikl

Harley-Davidson ima novi električni bicikl. Zapravu celu seriju od tri komada.

Sve je počelo pre godinu dana kada smo čuli prve najave da čuvena bajkerska kompanija razvija svoj električni dvotočkaš. Motor su već predstavili, a sada su na redu i bicikli.

Harley-Davidson električni bicikl

U pitanju su mountain bike modeli namenjeni umerenoj gradskoj vožnji, koji će imati električni pogon.

Izgleda da će u ponudi biti tri modela za početak koji će moći da se koriste za vožnje po gradu ali i umereni off road.

“Harley-Davidson prvi bicikli sa električnom asistencijom su lagani, brzi i lagani za vožnju. Dizajnirani su da zasijaju u urbanom okruženju, a novi e-bicikli su samo jedan od primera kako Harley-Davidson More Roads inicijativa aktivno radi da inspiriše novu generaciju ljubitelja vožnje na dva točka širom sveta”, saopštila je kompanija.

Nisu objavljene karakteristike električnih modela, ali na osnovu slika može da se zaključi nekoliko stvari. Recimo, motor se nalazi u sredini i deluje poprilično masivno. Baterija je skrivena u ramu prilično vešto, ali to bi moglo da znači i da neće imati preveliki kapacitet.

Umesto lanca izgleda da će Harley-Davidson ugraditi kaiš što je bolje rešenje.

Zanimljivo je i da se na volanu nalazi samo jedna ručica za kočnice. To je standardno rešenje na motorima, ali ne i na biciklima. Da li to znači da će druga kočnica biti na pedalama, recimo nešto kao kontra? Ne znamo, ali je moguće iako bi zahtevalo elektronsku kontrolu disk kočnica.

Još uvek se ne zna kada će se novi modeli pojaviti u prodaji, kao ni cene. Zanimljivo je da sve podatke Harley-Davidson čuva u tajnosti pa su za sada električni bicikli predstavljeni kao prototipi a ne serijski modeli.

Dok ne saznamo, moraćete da se zadovoljite Harley LiveWire električnim motorom koji je već u produkciji. Ispod vam je video.

Pročitaj i: Xiaomi ima novi električni bicikl po nikad nižoj ceni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *