Električni bicikl namenjen policijskim službama – Srbija u susret EU izazovima

Pitanje očuvanja životne sredine više nije upitno nijedne sekunde u razvijenim zemljama EU i generalno ozbiljnim zemljama sveta. Norme i zakoni su postavljeni odavno i veoma dobro se sprovode. Intenzivno se iz godine u godinu radi i na odličnim edukacijama stanovništva o značaju zdrave i bezbedne sredine za život, kao i o tome koliko ekološki dizajnirani proizvodi mogu u velikoj meri da promene i utiču da svet oko nas bude lepši, očuvaniji i zdraviji za pokoljenja koja dolaze, a i nas samih koji trenutno obitavamo na planeti zvanoj Zemlja. Pored zdrave hrane, elektičnih automobila i skutera, iskorišćavanja solarne energije i razvoja eko gradova i sela, apsolutni eko trend u svetu su i električni bicikli. Sa emisijom zračenja od 0%, malom potrošnjom energije, lakim održavanjem i jednostavnim parkiranjem i čuvanjem, električni bicikli su budućnost prevoza u skoro svim sredinama, posebno u gusto naseljenim gradovima i područjima. Jeno je sigurno već sada ovi dvotočkaši svakako su ulaz u novu elektro eru…

Srbija je jedna od retkih zemalja u regionu koja ima svoj brend električnih bicikala E prime. Nastao kao plod velike ljubavi prema ovoj vrsti dvotočkaša, mali ali vredan tim naših ljudi okupio se oko ovog imena i za veoma kratko vreme sa svojim odličnim rešenjima našao put do srca mnogih domaćih potrošača, a poslednjih godina i kupaca na starom kontinentu. Pored takozvanih komercijalnih rešenja koja su ujedno i dobitnici brojnih svetskih prizanja za kvalitet i dizajn kompanija E prime je dizajnirala i jedan poseban namenski električni bicikl – Effecta Police Edition.

Ovaj model bicikla sa elektro pogonom prvenstveno je namenjen za korišćenje u policiji, vojsci, komunalnoj policiji, agencijama za obezbeđenje i sličnim službama. Pogodan je za korišćenje u urbanim sredinama sa gustim automobilskim saobraćajem ili pešačkim zonama. Kako može da se prilagodi zahtevima (potrebama) različitih gradova i sredine Effecta Police Edition se nametnuo kao odlično ekološko rešenje koje je zainteresovalo mnoge evropske gradove. Grad Kotor u Crnoj Gori jedan je od gradova na obali mora čijim ulicama baš patrolira ovaj domaći električni bicikl.

Mi smo već duže vreme imali jasnu viziju, a i povratne informacije su nam govorile da jedan ovakav model električnog bicikla može da bude vrhunsko rešenje ne samo za primenu u manjim gradovima, već i u većim metropolama. Pogledajte na primer Amsterdam ili Brisel, tamo policija masovno koristi električne bicikle, štedeći tako i energiju i novac na skupa i glomaznija rešenja, koja su se pokazala i manje efikasnim. Effecta Police Edition ide korak dalje od sličnih rešenja jer je model koji je fleksibilan, tj. lako se može prilagoditi potrebama okruženja i krajnjoj nameni. – izjavio je Milan Manojlović ispred kompanije E prime.

Više o kompaniji E prime, kao i o modelu Effecta Police Edition možete saznati na ovom link-u

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *