Električni Volkswagen Mini Bus

Volkswagen Mini Bus je godinama bio sinonim za hipi generaciju, muzičare, road trip avanture i druge alternativne akcije. A sada se vraća i to u električnoj verziji pod imenom ID BUZZ.

Nemačka kompanija ima velike planove za električna vozila i planira da u okviru grupe proda čak 22 miliona primeraka u sledećoj dekadi.

ID Buzz je inspirisan legendarnim modelom mini busa – Type 2 i dizajn nesumnjivo podseća na stariju verziju. Ali to je otprilike jedno zajedničko sa starim modelom.

Šef kompanije, doktor Hebert Diess kaže da je vozilo “najlepši i najuzbudljiviji električni auto na svetu”.

Novi Mini Bus je dugačak 4.94 metra, što je nešto više u odnosu na staru verziju. Što se tiče karakteristika, kupci će moći da biraju između dve verzije.

Prva će imati bateriju od 111 kWh i motore od 369 konjskih snaga, a druga, slabija će imati 268 “konja” uz bateriju od 83 kWh.

Jači model do 100 kilometara na sat može da stigne za 100 sekundi uz maksimalnu brzinu od oko 150 km na sat.

Ni to nije sve. Mini Bus će biti opremljen autonomnim sistemom vožnje u Level 3 standardu. Do 2025. godine može se očekivati puni Level 5 nivo, koji podrazumeva potpuno autonomnu vožnju automobila.

Domet sa jednim punjenjem baterija je do 320 za slabiji i do 430 kilometara za jači model.

Sigurno vas zanimaju i cene?

Još uvek nisu objavljene, ali analitičari smatraju da neće biti manja od 50.000 evra. Hipici milenijalsi bi trebalo da počnu da štede… recimo do 2022. kada se očekuje pčetak prodaje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *